Boeken

Onderweg met roadie


Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avontuur - in New York kruist zijn pad dat van een wereldberoemde dj; hij wordt liefdevol opgevangen door een hippiefamilie en belandt bij een bijzonder concert van Art Garfunkel. Maar vooral is het de reis waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo's en vooral het gevecht tegen zichzelf.
BOL.COM

Trilogie


Bij het grote publiek is het tweetal vooral bekend vanwege hun liedjes. Maar Acda en De Munnik zijn theatermakers pur sang en de liedjes zijn steeds toelichtingen op hun theaterteksten. Op een geestige en scherpe manier weten Acda en De Munnik het alledaagse bijzonder te maken en kleur te geven aan thema's als liefde, vriendschap en vergankelijkheid. Het boek Trilogie is een combinatie van de drie theaterprogramma's. Voor het eerst zijn de teksten van deze programma's na te lezen, afgewisseld met hun hits, die tevens op bladmuziek zijn uitgewerkt.

Nog 1 beweging, nog 1 blik


In de muziektheaterproductie Ren Lenny Ren Schrijven twee liedjesschrijvers nummers voor de onbekende muzikant Lenny. Zo hopen ze helemaal opnieuw te kunnen beginnen, los van de grenzen die ze zichzelf hebben opgelegd en hebben laten opleggen. Maar wanneer Lenny veel succes oogst en bovendien een eigen mening blijkt te hebben, lijkt het duo meer op het spel te hebben gezet dan het ooit had kunnen vermoeden. Ren Lenny Ren gaat over de angst te verliezen wat je hebt en de moed om daarmee om te gaan. Vanaf het prille begin volgde fotograaf Bob Bronshoff de totstandkoming van Ren Lenny Ren. Door zijn lens zag hij het idee van de muziektheaterproductie, onder leiding van Thomas Acda, Paul de Munnik en regisseur Ruut Weissman, gestalte krijgen. Nog 1 beweging, nog 1 blik is de weerslag van de unieke samenwerking tussen acteurs - onder wie Carice van Houten en Frank Lammers-, muzikanten en theatermakers. In een prachtige fotodocumentaire heeft Bob Bronshoff hun verrichtingen voor en achter de schermen vastgelegd - in de donkere rokerige repetitieruimtes, maar ook in de volle spotlights van het theater. De fotografie wordt ingeleid en van commentaar voorzien door Acda en De Munnik zelf.